Bilder – å ta dem

22/01/2010, kl. 4:41 PM | Publisert i Uncategorized | 2 kommentarer

Kunsten å ta bilder… Jeg er ikke spesielt flink enda selv, men med litt trening skal jeg nok bli bedre. Noen tips angående å ta bilder av små dyr:

  • Ha et kamera som kan ta klare bilder på ca 30cm avstand, evt sett på makromodus
  • Lys er alltid viktig. Ta bildene på et godt lyst opp område. Dette vil få øynene til å se klarere og mer livlige ut. Det kan være vanskelig å få nok lys så da kan man bruke blits. Men pass på for dyrene liker ikke å få så sterkt lys midt i fjeset.
  • Sett lukkertiden så rask som mulig om du skal ta bilder av rottene i farten. Bruk gjerne shutter-prority valget på speilreflekskameraer. Er du så heldig å ha et der alt foregår manuelt så må du huske å åpne appartus greien fullt. Har du digitalkamera kan du velge sportsmodus fra menyen.
  • Mat. Gi rottene noe å knaske på. Da sitter de stille lenge nok til at du kan ta et fint bilde av dem.
  • Ta MANGE bilder før du gir deg. P skjermen ser kanskje alle fine ut, men de kan senere vise seg å være uklare. Som en hovedregel bør du ikke gi deg før du har tatt 50-100 bilder. Sjangsen er at bare et av dem ser bra ut. Noen ganger er man heldig og får blinkskudd på blinkskudd, men vanligvis ikke.
  • Seting: det er viktig at du har et bra sted å ta bilder. Velg et opplyst, flatt område og dekk det gjerne med en duk eller et pledd vist det ikke er ensfarget. Flytt alle unødvendige objekter som kan ødelegge et blinkskudd. Det kan være lurt å ha et hjemmested for rottene sånn at de ikke blir så redde, og da kan man få søte «stikke nesen sin ut» bilder.

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Åh, det var et fint bilde! Jeg pleier også å måtte ta mange-mange bilder for å få bare en liten håndfull som er verdt å vise frem.

  2. Hei! Flott side og nydelige bilder!
    Fant ikke noen gjestebok så jeg la kommentarenher: Ang tegnekonkurransen i NTF: Har du prøvd å lage profil på http://www.deviantart.com ?
    Der slipper du vannmerker (Men har mulighet å tilføye dem hvis du har lyst).
    Der kan man legge ut kunsten sin for hele verden, og du tegnet flotte rotter:)
    Ta en titt på MIn side (Se adresse) og finn ut mer.
    PS: Der får du en smakebit av en annen side ved Prøtte, litt forut sin tid, men, men…
    PS nr 2: Hold denne samtalen sånn litt mellom oss 😉


Legg igjen en kommentar

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.
Entries og kommentarer feeds.