Rottene jeg savner

KO’s Luna Lovegood (Lulla)

Lulla er en aktiv jente som er veldig glad i kos. Hun er ikke redd for fremmede og veldig tolerant med små barn. Lulla er glad i å hoppe, men treffer ikke alltid det hun sikter på. Hun er veldig flink til å klatre og kommer seg lett opp i toppen av klesskapet eller gardinene. Hun har veldig utstikkende øyne og gir seg aldri om hun har funnet på at hun skal gjøre noe. Jeg hentet Lulla i Oslo den 30. desember 2008 sammen med søsteren Lavendel. Deretter bodde hun med Amy og Ichigo og i Oktober 2009 kom Lavendel og flyttet inn til dem. I november, rett etter bursdagen sin, ble Lulla syk. Vi visste ikke da hva det var, og trodde det skyldtes endring i hierakiet i flokken. Desverre viste det seg i mars at hun hadde hjertesvikt. Mesteparten av tiden etter dette brukte jeg på å gjøre Lulla’s siste dager de beste hun kunne få. Den 7. mai tok vi siste turen til vetrinæren og Lulla sovnet inn i armene mine.

Født: 13 November 2008
Oppdretter: KO (www.kosoppdrett.piczo.com)
Mer om foreldre og oppdrett: http://www.kosoppdrett.piczo.com
Fenotype: Black Banded Husky
Sykdommer: Hjertesvikt, lus

Døde: 7. mai 2010
Dødsårsak: Hjertesvikt, ble avlivet på Stend

Amy

Amy er en stor jente som er veldig glad i mat. Hun var sjefen i buret, men sluttet med det når hun fikk ørebetennelse. Amy liker ikke å bli kost med, men kan gjerne ligge på fanget lenge og knaske tenner før hun sovner. Amy er ikke lenger like aktiv som hun var, men hun klatrer fortsatt opp buksebenet mitt. Veldig glad i å utforske og løper rett ut av døren til rommet mitt om jeg glemmer å lukke den.

Jeg kommer til å savne «Fatmy» som min bror og fetter døpte henne. Jeg pleide å blåse henne på magen akkurat som jeg gjorde på lillesøsteren min. Tror ikke hun likte det egentlig, men det var emst for å vise at jeg var sjefen. Hun var så glad i mat og spiste ALT. Hun elsket fiskekaker, og jeg husker en gang jeg ga henne det og så skulle jeg løfte henne til et annet sted. Hun fortsatte å presse i seg fiskekake mens jeg holdt henne under armene og lo. Smatt smatt så fiskekake spratt vegg i mellom…

Hun hadde luftveisinfeksjon i flere uker før jeg tok henne til legen en siste gang. Sovnet inn i armene mine bare en uke etter Lulla.

Født: Juli 2008
Oppdretter: Ukjent, ble adoptert
Vekt: 560g
Fenotype: Black Berkshire Husky
Sykdom: Ørebetennelse, lus, luftveisinfeksjon og lungebetennelse

Døde: 14. mai 2010
Dødsårsak: luftveisinfeksjon, ble avlivet på Stend

.

.

.

Ichigo


Ichigo (aka Itchigo siden hun alltid klødde seg før vi fant ut at det var lus) er en søt jente. Jeg adopterte henne sammen med Amy 1. oktober 2008. Hun er redd, forsiktig og konservativ. Hun er husmoren i buret og elsker å hamstre mat i huset sitt. Ligger nederst på rangstiga. Ichigo har en kronisk nysing som hun har hatt helt siden jeg fikk henne. Er ikke så glad i å bli løftet rundt på, men liker å bli strøket forsiktig når hun sitter på fanget. Veldig sprek til å være over 2 år! Ichigo ble avlivet på Stend den 9. september 2010. Da hadde hun en stor jursvulst under den ene armen, samt hjertesvikt og vann i lungene. Hun levde et flott rotteliv, og er den snilleste rotta jeg har hatt.

Født: April 2008
Oppdretter: Ukjent (tror nok det er dyrebutikk)
Vekt: 307g
Fenotype: Black Banded Husky
Sykdom: Forkjølelse, lus, jursvulst, hjertesvikt

Lille Smule

Lille Smule kom til rotteflokken i slutten av august 2010. Hun var veldig redd, og ble skikkelig banket av Lavendel. Hun hadde forbedret seg en del allerede, men det gjenstod å se hva slags personlighet hun ville ha. Smule var veldig nysjerrig og aktiv samtidig som hun var sky og forsiktig. Desverre ble hun avlivet på Stend Desember 2011, bare et år gammel. Hun hadde en kreft som satt veldig dårlig plasert, og var også psykisk ustabil. Vi valgte å la henne slippe.

Født: Desember 2010
Oppdretter: ukjent, kjøpt på Bergen Storsenter i januar 2009
Vekt: 280g
Fenotype: Black banded husky
Sykdommer: Lus, kreft

KO’s Lavendel Brun

Lavendel er en rampete jente. Hun har fortsatt babypels selvom hun er over ett år! Hun klatrer overalt, men er ikke like destruktiv som Lulla. Hun er ikke interesert i mat, hvis ikke det inneholder sukker. Jeg adopterte Lavendel fra hennes forrige eier, men hadde allerede møtt henne da jeg hentet både henne og søsteren Lulla i Oslo. Lavendel har bitt fire ganger til blods, men er ikke aggressiv til vanlig. De to første gangene var det smakebiting som ble litt kraftige og den tredje var når en liten jente stakk fingeren inn mellom sprinklene i buret (ikke en god ide). Hun bet igjen noen måneder senere og det var samme type «lekebiting» som gikk for langt. Glad i å ligge i genseren og har ikke vannskrekk. Ble avlivet når den andre jursvulsten hennes ble for stor i mai 2011.

Født: 13 November 2008
Oppdretter: KO’s oppdrett
Vekt: 480g
Fenotype: Champagne Berkshire
Sykdommer: Jursvulst, lus

 

Thackery

Født i Danmark hos Lux Oppdrett

Polly

Kjøpt i dyrebutikk

Født: Desember 2009

Rose

Kjøpt i dyrebutikk

Født: Desember 2009

 

Legg igjen en kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.
Entries og kommentarer feeds.