Sykdommer i flokken

Ørebetennelse

Mandag den 5. oktober, starten på høstferien merket jeg at Amy var «skeiv»

Merket nå nettop at Amy holder hodet helt skeivt og løper liksom på siden. OGså snur hun seg i luften når hun hopper ned fra armen min :?
Hun greier ikke å reise seg ordentlig på to for å ta gobiter (et triks jeg har lært dem)
Kan det være ørebetennelse? Bør jeg få dyrlegetime?

Svaret var ja, jeg måtte få dyrlegetime og vi dro til dyrlegen neste dag. Vi fikk Batryl som vi skulle gi 0.08ml av om dagen i 10 dager. Amy var flink til å spise medisinen sin og vi fulgte kuren. Hun ble bedre igjen en stund, men litt over en uke etter kuren var ferdig ble hun værre, og allmenntilstanden gikk nedover. Jeg hadde svineinfluensa så jeg merket det  ikke med en gang. Vi dro tilbake til dyrlegen og fikk en spesialist på rotter. Han gasset henne og tok røngten for å sjekke etter svulst i øret. Jeg var veldig nervøs mens jeg ventet utenfor. tenk hvis Amy aldri fikk våkne igjen! Han kom tilbake med Amy i reiseburet. Hun var fortsatt bedøvet og det var litt skummelt å se på. Legen sa at det varingen svulst der, og at han hadde sett at det var en kraftig infeksjon i øret. Amy fikk Bactrim denne gangen og skulle gå på den i 2-3 uker. Når hun våknet fra bedøvelsen var det eldig raskt, plutselig spratt hun opp og begynte å løpe i sirkler stakkar. Vi fikk 100ml Bactrim med vanilje og banan smak som liksom skulle være godt for rottene. Amy derrimot, hun HATET medisinen. Det endte med at jeg måtte tvangsfore henne med sprøyte to ganger om dagen i 3 uker! Men hun ble frisk, og det er det viktigste.Dessverre vil hun alltid være «skeiv», men hun er vant til det nå, og oppfører seg vanlig.

Hele emnet kan du lese her: http://www.tamrotter.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=10249

Sykdom/parasitt: Mellomørebetennelse

Sykdom/parasitter funnet: 5.10.09

Frisk: 15.11.09

Medisin brukt: Batryl 0,008ml hver dag i 10 dager = lite effekt. Bactrim 0.5ml to ganger om dagen i 3 uker

Hvor lenge: 10 dager med første kur, 21 med den andre

Bivirkninger: headtilt

Annet: Bactrim er bedre en Batryl,  i allefall i denne sammenhengen.

Lus!

I Juni 2009 oppdaget moren min at rottene mine hadde lus! De hadde klødd seg lenge, men jeg hadde ikke funnet noen dyr i pelsen dems og derfor trodde jeg ikke de hadde verken lus eller midd. Nå hadde de det iallefall. Jeg var ikke hjemme når mamma fant de ekle små dyrene, men hun ringte til dyrlege samme dag og fikk ordnet time.  De dro til Paradis Dyreklinikk, som ikke akkurat er noe spesialisert på rotter. Uansett så fikk de to dråper i nakken med medisin hver, og mamma fikk med to små beholdere med mer medisin for etterbehandling 20 dager senere. Behandlingen var veldig hard på Ichigo, som nærmest gikk i sjokk. Amy var nesten ikke påvirket, mens Lulla viste tegn på irritasjon. Medisinen hjalp i allfall og de sluttet å klø seg. Når jeg hadde komt hjem fikk jeg være med på å gi de medisinrunde nr 2. Ichigo stakkar satt helt stille i flere timer etterpå og nøs og prøvde å slikke vekk medisinen. Grunnen til at hun ble så dårlig var at medisinen var beregnet på katter! Det stod 1 dråpe per 400g katt på den. Stakkar Ichigo hadde fått mer en dobbel dose!

NY INFO: Advocat virker helt greit mot lus, og to dråper er ikke en overdose for Ichigo. Rotter reagerer individuelt på medisinen og det å ha noe som sitter i pelsen hvor de ikke kan nå det.

Sykdom/parasitt: lus

Sykdom/parasitter funnet: Juni

Frisk: Juli

Medisin brukt: Advocate, 2 dråper hver i nakken

Hvor lenge: 2 ganger med ca 20 dagers mellomrom

Bivirkninger: stress, irritasjon

Annet: Medisin som er anbefalt for rotter er Stronghold som også er dråper i nakken, men som er bedre for rotter.

Legg igjen en kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.
Entries og kommentarer feeds.