Oppskrifter

Her er en samling av oppskrifter for rotter 🙂

Småretter/ blandinger:


BACK TO BASICS

  • Man tager hva man haver. Altså det du har av grønt i kjøleskapet.
  • 1 egg
  • Pastaskruer
  • 4-Korn (boks man kjøper på butikken)

Jeg kutter opp alt av frukt/grønt i biter, legger det i matskålen.
Putter så oppi pastaskuer og 4-korn. Knekker egget oppi ett glass og pisker det sammen, for så å helle det over blandingen.

-Laget av Beate HER

———————————————————————————————————————————————–

GRØNNSAKSBLANDING

Du trenger:

  • 1 kokt potet
  • 1 rått egg
  • litt paprika
  • litt brokkoli

Du gjør:
Putt poteten i en bolle, ha i en skvett vann og mos dette til en gjørme. Jeg gjorde det med skall og det hele.
Deretter knekker du ett rått egg, og moser dette enda mer. Jeg slengte likegodt oppi halve eggeskallet også. Denne gjørmen skal få en fin god konsistens :)
Finhakk en ca 1 cm tykk stripe paprika, og ett par buketter brokkoli. Rør dette inn i røren.
Server!

-Laget av Beate HER

————————————————————————————————————————————————

RIS OG AGURK MIX

  • 1/2 dl hvit ris
  • 1 dl byggris
  • 1/4 agurk
  • 1 egg

Slik gjør du:

1. Kok opp risen og byggrisen.
2. I mens risen koker kan du skære opp agurken i bitte små biter. Så små som mulig, nesten finhakking.
3. Når risen er ferdig, heller at av vannet og tar risen i en bolle.
4. Bland inn agurken i risen, rør godt om så alt får blandet seg.
5. Ta et rått egg og kakk oppi blandingen av ris og agurk. Rør godt sammen til det hele blir en sammenhengende masse.

-Laget av Stine

———————————————————————————————————————————————–

MUSLI LAPPER
Du trenger:

  • Biola med smak
  • Müsli frokostblanding
  • Gulrot
  • Salat
  • Fersk Oregano
  • Mel

Slik gjør du:

1. Rasp opp gulrot og skjær oreganoen og salaten i små biter. Bland med Biola.
2. Ha i musliblandingen og mel til den blir passe tykk.
3. Stekes i panne som små tykke pannekaker, med rapsolje eller margarin til den blir brun på begge sider.

-Laget av Stine

———————————————————————————————————————————————–

ALT-MULIG-MIX

du trenger:
  • 1-2 gulleroter
  • 2 brødskiver
  • 2 egg
  • litt agurk
  • 1/2 eple
  • 1neve med hundmat
  • 1/4 paprika
  • 2 servelatskiver

Da du har det trenger du en plast bolle og en stavmikser. Så mikser du allt til det blir en tykkk grøt. Etter du har gjort det så kan du ta oppi en kopp med kattemat og røre det med en skje .

-Laget av Jo Kristian HER

———————————————————————————————————————————————–

Hovedretter:


ROTTEOMELETT

  • 1egg, du må kansje ha 2
  • 1ss melk, du må kansje ha 2

*stek halveis igjennom*

(to egg og 2 ss melk blir ca en talerken for et menneske)

Fyll:

  • ALT ris, potet, ost, grønnsaker, kjøtt, fisk, frukt, brød
  • Vær kreativ

*putt oppi fyllet og flipp halve omeletten over.

Stek så lenge som ønsket ettersom om du vil ha gjennomstekt eller delvis stekt egg.

————————————————————————————————————————————————

ROTTEPAI

Oppskrift til en pai med ca 15cm diameter. (Jeg ga halve til mine 4 rotter i dag og resten skal de få i morgen.)

  • 1 egg
  • ca en halv potet
  • mais*
  • bittelitt sopp*
  • litt kjøtt*
  • fennikel*
  • Ost i skiver

* alle disse ingrediensene er rester, man kan egentlig bruke hva som helst

Slå på ovnen på 220 grader
Pisk egg med gaffel.
Legg potetskiver ca 1/2 cm tykke i bunnen av paiformen (en sånn liten en). Man kan også sikkert bruke andre skåler så lenge de tåler varme.
Skjer alle * ingredienser opp i små biter og strø over.
Hell egg over det hele.
Legg så noen skiver med ost som et lokk over paien.
Sett formen i ovnen i 10 min. Det kan hende den må stå litt lenger for å stivne. Min ble litt soggy
:rat: server til sultne rotter :rat:

———————————————————————————————————————————————–

PIZZABOLLER FOR ROTTER

  • 2 gulerøtter
  • 2 poteter
  • 1 egg
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts havregryn

Du gjør det slik:

1. Skyll og grønnsakene og riv dem på det groveste på et rivjern.

2. Ta de raspede grønnsakene i en bolle og bland det med egg, mel og havregryn.

3. Når du har rørt godt rundt tar du og former den sånn at det blir ca 12. «boller».

4. Så steker du de på middels høy varme, med olje i pannen.

5.Legg 6 stykker i stekepannen av gangen , og press de ned sånn at de blir ca 5 mm høye. Stek de i ca 1 min på hver side.

Husk å avkjøl før du gir det til rottene!

-Laget av Stine

———————————————————————————————————————————————–

OST & POTET GRATENG
Du trenger:
4-6 potetter
1/2 hvitost

Slik gjør du:

1. Skjær opp poteten i tynne skiver, skallet kan være på
2. Rasp opp hvitosten
3. Legg potet og hvitost lagvis i en ildfast form, med ost øverst.
4. Stekes på 200 gr i 40-45 min.

Husk at ost ikke er sundt i for store mengder!

-Laget av Stine

———————————————————————————————————————————————–

ALT-I-ET-GRATENG

Du trenger:

  • Rm 1 eller lignende (fks tørkete brødskorper eller annet for i pellets form)
  • En type fisk
  • Pasta (fullkorn foretrekkes)
  • Melk (helst laktosefri,men trenger ikke å være det)
  • Gulrot
  • Potet
  • Hvitost

Slik gjør du det:

1.Bløtlegg rm1 foret i melk. Dette kan ta litt tid.
2. Skjær opp gulrot og potet og legg det i en ildfast form. Stø litt pasta over.
3. Skjær eller mos fisken i passe store biter. Legg den oppå det andre.
4. Når rm1 foret har blitt så mykt at det kan moses, moser du det, og blander det med mer melk den blir en litt tykk suppe. Dette heller du på over fisken og grønnsakene.
5. Strø litt hvitost ( ikke så mye, ost er salt) + gulrot om ønsker.

Steketid varierer litt ettersom hvor stor menge du lager. Ovnen skal være ca 200 gr.

Bilde

-Laget av Stine

———————————————————————————————————————————————–
LINSE/NØTTEPOSTEI MED GRØNNSAKER

Oppskriften holder til ca 8 rotter.

Du trenger:

  • 1/2 dl grønne linser
  • 1 håndfull mandler
  • ca 4 bunter broccoli
  • 1 gulrot
  • 2 egg
  • 1/4 dl melk

Slik gjør du:

1. Kok linsene og grønnsakene.
2. Hakk mandlene så de blir minst mulig.
3. Når grønnsakene er ferdig kokt, skjæres de opp i passende biter.
4. Bland egg og melk. Visp sammen med en gaffel eller lignende.
5. Tilsett alle ingrediensene i egg/melk blandingen.

Stekes på 175 gr i 20-25 minutter.
Bilde

-Laget av Stine
———————————————————————————————————————————————–

ROTTE-ENCHILADAS

Oppskriften er beregnet på 4-6 STORE rotteporsjoner
Det tar ca 10 min å lage det
Du trenger:

  • 1 egg
  • 1/2 dl matfløte/melk
  • 1/2 dl spaghetti eller annen restemat
  • 1/2 tortilla lefse/lompe/lefse/pannekake/matpapir
  • 1/2 stygg gulerot eller annen grønnsak i små biter
  • 2 tannpirkere

Sett en stekepanne med litt olje i på ovnen på maks varme. Bland egget og fløten i en kopp. Hell røren i stekepannen og la denne renne helt ut i kantene. Stek den som om den var en pannekake på en side. Når den er halveis gjennomstekt tilsetter du opphakket spaghetti over halve egget og legger den andre halvdelen over. Som en omelett. La den steke i 30 sek til før du legger den over på en tortillalefse. La den kjølne mens du steker gulerøttene i litt olje. La surre i ca 5 min på middels varme. Hell det over eggeblandingen og brett lefsen over. Bruk tannpirkere til å holde det sammen.
Server!

———————————————————————————————————————————————–

Desserter:


YOGURT DESSERT

  • 1 yogurth
  • En del God Dag blanding
  • Bittelitt syltetøy
  • Corn Flakes
  • +++ nøtter eller hva som helst annet godt du kan bruke

Bland alt sammen i en skål til en tykk masse. Så tar du mellomlegspapir og bruker til å pakke inn små drops sånn som karameller på en måte.
Server gjerne med papiret på.

N.B. Bare som desert eller bursdagsgodt siden det ikke er så sundt.

———————————————————————————————————————————————–

KAVRING I BIOLA:

  • 1 stykk kavring
  • Biola
  • Syltetøy
  • Cottage Cheese

Veldig populært og bra for roter med dårlig mage

———————————————————————————————————————————————–

AMY SIN FAVORITT KAKE

  • 2 egg
  • 3/4 kopp mel
  • litt melk
  • to teskjeer sukker

Bland alt sammen til en tykk kakeaktig røre. Hell over i liten form.

  • 1 eple
  • rosiner
  • frø/havre/bygg/hvete/frokostblanding/ noe du kan strø på
  • sukker

Skjær opp eple i små biter og fordel utover i kaka. Legg evt skallet over som små lokk, Dryss over rosiner, frø/korn og litt sukker. Stek i ca 10min i 240 grader midt i ovnen.
Dette var vist en hitt blandt Larm’s rotter, Amy fikk smake litt også og hun nærmest beit av meg fingeren for å få tak i biten.

———————————————————————————————————————————————–

SLAPPER

  • 1 egg
  • mel
  • melk
  • litt sukker
  • en teskje bakepulver

miks alt sammen til samme tykkelse som pannekakerøre og stek bittesmå lapper med størrelse som bunnen i et glass.
Topp med et halvt jordbær og litt krem eller sukker.

Legg igjen en kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.
Entries og kommentarer feeds.